Er zijn verschillende sorteringen van onze Strelitzia. Het verschil wordt bepaald door de lengte van de bloemschede, te weten 23, 20 of 17cm. Al deze sorteringen zijn A1 kwaliteit.


De bloemen worden al tijdens het snijden in de kas gesorteerd op kamlengte. Tijdens het verpakken wordt een tweede controle uitgevoerd op kwaliteit en kamlengte. Dit alles om een constante kwaliteit te kunnen garanderen. De Strelitzia wordt geleverd in veilingdozen met 6, 8 of 12 bloemen. De afzet verloopt via Flora Holland.

Onze Strelitzia wordt op een zoveel mogelijk ecologische en ambachtelijke wijze geteeld. Het telen vindt plaats in de grond. Door optimale omstandigheden zowel boven- als onder de grond te creëren ontstaan planten die beter bestand zijn tegen ziekten en plagen. Het voorkómen van eventuele plagen in de teelt geschiedt op biologische wijze door het uitzetten van galmuggen, roofmijten en sluipwespen in het gewas . Dit zijn natuurlijke vijanden van schadelijke organismen. Het onkruid tussen het gewas in de kassen wordt verwijderd door loslopend pluimvee. Het leuke hiervan is dat we elke dag een kakelvers eitje hebben!