Wij zijn R. van Winden V.O.F. Nadat wij  jaren komkommers hebben geteeld zijn wij in 2001 overgestapt op het telen van Strelitzia reginae. De Strelitzia reginae wordt ook wel paradijsvogelbloem genoemd. Ons bedrijf heeft een productie oppervlakte van 2,3ha. Dit is verdeeld over twee locaties. De locatie Pijnacker beslaat ruim 1,4ha en de locatie Heerhugowaard 0,9ha. Vanaf deze locaties leveren wij van april tot en met juli deze prachtige, ambachtelijk geteelde bloem. Wij telen, met grote zorg, zo veel mogelijk op ecologische en duurzame wijze. Constante kwaliteit staat bij ons voorop!


Wij zijn deelnemer aan het MPS project. Dit staat voor Milieu Product Sierteelt. Het aantal door ons behaalde punten voor MPS-A is 100 punten. Dit is het maximaal aantal te behalen punten. De activiteiten van MPS zijn gericht op het stimuleren van duurzaam ondernemen in de internationale tuinbouwsector. Door het ontwikkelen van certificaten op het gebied van kwaliteitszorg, milieu en sociale aspecten geeft MPS vorm aan duurzaamheid.


Strelitzia reginae


De Strelitzia komt oorspronkelijk voor op de Canarische eilanden, Hawaï en Zuid-Afrika. Er bestaan meerdere soorten van deze plant, waarvan Strelitzia reginae de bekendste is. Het is een groenblijvende vaste plant die behoort tot de familie van de  banaan. De plant heeft een sierlijke bloem met prachtig oranje en blauw gekleurde kroonbladen op de kam. De bloem blijft lang mooi in de vaas. Schoon water zonder plantenvoedsel is voldoende.